Alpakanvillaiset käsityösetit

Alpakanvilla kuuluu eliittivillojen luokkaan ja on onttokuituista kuten silkki. Kuituna se on maailman kestävintä heti silkin jälkeen, onton rakenteensa ansiosta hyvin kevyttä, erittäin lämmintä kylmällä säällä mutta viileää kuumalla kelillä. Alpakanvillainen vaate ei hiosta vaan pitää käyttäjänsä kuivana ja aina miellyttävän lämpöisenä. Alpakka säilyttää eristävyytensä märkänäkin, joten se soveltuu erinomaisesti Suomen kosteisiin keleihin, urheiluun ja lasten vaatteeksi.

Alpakanvilla ei hienoutensa takia kutita kuten perinteiset villat ja baby-alpakanvilla on niin hienoa että sopii suoraan iholle niin vauvoille kuin villa-allergikoille. Alpakanvilla on aivan omanlaisensa kuitu ja vielä hienompaa kuin merinovilla tai angora. Lanoliinin puutteen takia alpakan villa ei myöskään tuoksu "villasukalle".

Alpakka on voimakkaasti likaa hylkivää ja kuidultaan hohtavaa kuten pellava. Muunmuassa näistä syistä se on erittäin haluttua maailmalla, mutta samalla hyvin harvinaista.

Varoitamme samalla kuluttajia ostamasta poikkeuksellisen halpoja lankakeriä joita myydään virheellisesti baby-alpakkana! Alpakanvillan harvinaisuuden ymmärtää paremmin kun otetaan huomioon, että maailmassa elää noin 300 miljoonaa lammasta ja vain 4 miljoonaa alpakkaa. Näistä 4 miljoonasta alpakasta vain 10% tuottavat laatuluokaltaan niin hienoa villaa että sitä voidaan kutsua baby-alpakaksi. Aito baby-alpakka on niin harvinaista ja arvokasta että sitä ei voi myydä muutaman euron hintaan, ja todellisuudessa halpa lanka koostuukin jostain aivan muusta "kanin karvasta". Surullisen usein kuulemme ihmisiltä kadulle kuinka baby-alpakkalanka "ei kestä" tai "oli huonoa lankaa kun väri jäi käsiin kutoessa". Silloin ei voi kuin pahoitella että kyseessä ei todennäköisesti ollutkaan aito alpakan lanka saati sitten baby-alpakka.

Kaikki oman tilan villat/langat ovat luonnonvärisiä eivätkä sisällä säilöntä- tai väriaineita. Omia villoja löytyy useassa värissä eri valkoisen sävyistä ruskeaan sekä harvinaiseen harmaaseen, huovutusvillasta sukka- ja rastalankoihin. Aitoa 100% baby-alpakkalankaa on saatavilla sekä luonnonväreissä että luonnon väreillä värjätyissä sävyissä.


HUOM! Nyt edullisesti tarjolla myös täydellisiä tee-se-itse käsityösettejä! Kolmesta vaihtoehdosta löytyy neulahuovutuspaketit alpakanvillaisen kaulakorun tai hiuspinnien huovuttamiseen (sis. kaikki materiaalit, välineet ja ohjeet) sekä kolmantena kaikenkattava paketti lasten alpakanvillapipon/-hupun kutomiseen (sis. materiaalit, välineet ja ohjeet).

Tervetuloa tutustumaan ihanaan alpakanvillan maailmaan!!

Tuotteita yhteensä 3 kpl

Kattavat käsityösetit - ERINOMAINEN LAHJAIDEA!

Setti_Pinnit.JPG&width=280&height=500
Edullisesti tarjolla myös täydellisiä tee-se-itse askartelupaketteja! Kolmesta vaihtoehdosta löytyy neulahuovutuspaketit..
Hinta: 13.00 € - 30.00 €

Oman tilan 100% alpakan raakavilla (esim. huovutukseen)

wp_20150612_011.jpg&width=280&height=500
Raakavilla on tilamme omien eläinten tuottamaa ja täysin käsittelemätöntä villaa. Villaa ei ole valmiiksi putsattu ja seassa..
Hinta: 15.00 € - 70.00 €

Oman tilan 100% alpakkalanka

IMG_20150822_103832143.jpg&width=280&height=500
Tue suomalaista työtä!
Koiramäen kartanon langat ovat omien eläinten tuottamia ja Turussa puhtaasti alpakan villaa käsittelevässä..
Hinta: 13.00 € - 30.00 €