Alpakoille etsitään nyt uutta hyvää kotia

On tullut aika todeta, että alpakoiden kasvattaminen ei valitettavasti ole meidän perheessä enää mahdollista. Nyt etsitäänkin hyvät kodit meidän ihanille karvapalloille! Parhaimmillaan meidät tytöt ja pojat ovat kodissa, missä pääsevät ajoittain myös harrastamaan omistajansa kanssa.
MYYTÄVÄNÄ:

- kaksi kaunista emää Frida ja Fanni, yhdessä tai erikseen (myydään jalostuseläiminä)

- kaksi varmajalkaista ruunaveljestä Mili ja Tintti, joiden kanssa työ kuin työ onnistuu helposti (myydään harrastuseläiminä)

- kaksi nuorta ja komeaa oripoikaa Topi ja DaCapo, joilla paljon työkokemusta hoitokoti- ja tapahtumavierailuista (myydään jalostus- ja harrastuseläiminä)

- Fridan valkoinen symppis orivasa Casper, joka sopii vaikka aloituslaumaan kolmanneksi ruunapoikien tai oripoikien kanssa (suvun ja rakenteen puolesta potentiaalia jalostuseläimeksi)

Kuvaaja Petra Lönnqvist

Kuvaajana Petra Lönnqvist

Esittelyt

Kaikki meidän alpakat ovat aivan erityisen lempeitä, käsittelyyn tottuneita, uteliaita ja rohkeita. Pienestä pitäen meidän kasvatit on kädestä ruokittu ja päivittäin rutisteltu. Nuo ovat myös tottuneet kaiken ikäisiin kaksijalkaisiin, kanoihin, koiriin, hevosiin ja ylipäätään vilkkaaseen elämään.

Kuvaaja Petra Lönnqvist

Poikkeuksellista meidän poikien laumassa on ollut se, että vahvan lempeän laumanjohtajan (vanhempi ruunapoika Mili) esimerkillä kaiken ikäiset pojat ovat kasvaneet laumassa suvaitsevaisiksi. Ketään ei kiusata, jahdata tai astuta, vaikka tarha on ihan tyttöjen tarhan vierellä. Samaan laumaan on aina pystytty vierottamaan, täysin ongelmitta, jo vuoden ikäiset orivasatkin.

DaCapo sekä Topi yhdessä ovat harrastus- ja keikkatyössä samanlainen voimaduo kuin esikuvansa Mili ja Tintti! Kisällit seuraavat hienosti mestareittensa jalanjäljillä niin tarhassa
kuin keikoilla. Mili ja Tintti ovat upeita esimerkkejä pikkupojille. Näen pojissa luonteen ja taitojen puolesta nuoremman version Milistä ja Tintistä.

Topi ja DaCapo eivät luonnollisesti sovi emälaumaan, mutta poikia ei haittaa asustella emätarhan välittömässä läheisyydessäkään. Lisäarvona pojista, etenkin harmaasta Topista, on upeaksi jalostusoriksi.

Myös Topin ja DaCapon seuraan voi laittaa pieniä poikia! Eli käyvät isosiksi vierotetuille oripojille vaikka ovat itsekin oreja.

Oripojat ovat kasvaneet alusta asti samassa laumassa, joten siteet eläinten välillä ovat vahvat. Nämä siteet toimivat myös vahvuutena mm. keikoilla käytäessä, kun kaverit tukeutuvat toisiinsa ja elinikäiset suhteet antavat luottamusta ja voimaa suoriutua tyylikkäästi myös haastavissa ympäristöissä.

Kisällit DaCapo ja pikku-Topi

Konkariveljekset Mili ja Tintti

Pojat alkukesäsästä 2017 Kaisaniemessä mukana Maailma kylässä-tapahtumassa

Kaikkien meidän poikien kanssa on tehty paljon erilaista keikkatyötä, ja tässä on erinomainen tilaisuus sille, joka toivoo löytävänsä kokeneita ja valmiiksi opetettuja alpakoita kaveriksi harrastukseen tai työhön! :)

Alpakat

Nurmelan Lucky Mil "Mili", s. 4.7.2007, vaalea fawn, ruuna ja Nurmelan Tintti, s. 31.7.2008, ruskea, ruuna

Ruunapojat Mili ja Tintti

Kiistämätön poikien laumanjohtaja Mili, ja pikkuveljensä Tintti, ovat olleet meidän opettajia, söpöjä keulakuvia ja yhdessä suoriutuvat loisteliaasti missä tahansa ympäristössä.

Pojat myydäänkin vain yhdessä, ei erikseen. Toiveeni on, että pojat saisivat elää myös loppuelämänsä yhdessä. Siitä on etua niin omistajalle, laumalle kuin alpakoillekin!

Molemmat ovat harrastaneet myös agilityä ja osallistuneet hauskuuden nimissä myös useisiin agilitykilpailuihin. Ohuille porkkanasivuille ovat erittäin persoja ja mikään temppu ei ole liian vaikea jos siitä saa palkinnoksi porkkanaa.

Pojat pärjäävät varmasti kovemmassakin oriporukassa, mutta ihanteellista on, jos joku tarvitsee itselleen verrattomat isoset pienten alpakkapoikien laumalle. Silloin ei menisi Milin upeat ominaisuudet hukkaan, vaan saataisiin hyvä kiertämään. <3

Milin emä: Lucky Kreeta (ruskea, Suomi) / isä: Lima Milton (valkoinen)

Tintin emä: Lucky Kreeta (ruskea, Suomi) / isä: GSA Justin (ruskea)

Hp. yhteensä 4300 e

Kuvaaja Miikka Erpola

Salskeat nuoret oripojat DaCapo ja pikku-Topi. Pojat ovat kasvaneet yhdessä vasasta asti ja yhteiset leikit sekä metkut muistetaan edelleen. :D Topi ja DaCapo ovat kuin paita ja peppu, ja yhdessä haasteetkaan eivät tunnu ylitsepääsemättömiltä.
Molemmat ovat kyllä rohkeita ja pärjäävät myös omillaan, mutta tilaisuuden tullen myyn mielelläni pojat samaan kotiin. Tällöin annan mielelläni alennusta myös hinnasta.

Koiramäen DaCapo

Käsittelyn, kädestä syötön ja positiivisten kokemusten kautta aina niin uteliaasta pikkupojasta on kasvanut todella rohkea jannu. Pehmeää villaa on kerinnöissä tullut reippaasti ja DaCapon langat ovat aina myyneet hyvin.

Pojan kanssa on tehty vähemmän palvelutalovierailuja ja enemmän tapahtumavierailuja. DaCapo on kuitenkin erittäin(!) perso porkkanasiivuille ja tulee niiden perässä mihin vain.

DaCapo on tapahtumissa aina kaikkien alpakkafanien suosikki juuri siitä syystä, että hän on kaunis ja aina hamuamassa porkkanaa kun sitä tarjotaan!

Huittisten kevätnäyttelyssä 21.4.2018 DaCapo tuli luokassaan 2. sijalle.Koiramäen DaCapo, s. 16.4.2016, ruskea, ori

emä: TJWillavan Kismet (tumma ruskea, Ruotsi/syntynyt Suomessa) / isä: Alpaca Fuente Bernado (fawn, Suomi)

Hp. 3800 e

Kuvaajana Petra Lönnqvist

Pikku-Topi

Topi on ensimmäinen meillä syntyneistä vasoista ja meidän harmaiden orien jalostustoivo! Olemme erittäin ylpeitä Topin luonteesta, rakenteesta ja villan laadusta.

Helsingin Messukeskuksessa ELMA 2017 näyttelyssä Topi tuli luokassaan toiseksi. Tuomarina toimi Liz Barlow.

Tampereen kevätnäyttelyssä 2017 Topi voitti harmaiden orien luokan erinomaisella arvostelulla. Tuomarina toiminut australialainen Chris Williams kutsui Topia hienoimmaksi harmaaksi alpakaksi, mitä on Euroopassa arvostellut.

Topi on niin sympaattinen ja sen turkki niin valtavan paksu ja pehmeä, että kaveria ei vaan voi olla halimatta! <3

Topi on Milin ohella meidän paras seuratoveri! Milillä ja Topilla on eniten kokemusta palvelutaloissa ja leireillä vierailuista, mutta vähintään yhtä paljon on osallistuttu myös esiintymisiin tapahtumissa ja toreilla. Kun kävelylle lähdetään, niin useimmin mukaan lähtee aina reipas Topi. :)


Topin väritys on harvinainen dark rose-gray/dark silver gray. Käytännössä tämä tarkoittaa harmaata villan sävyä, missä aurinko muuttaa tumman harmaan villan kärjen ruskeaksi. Kun kurkistetaan paksun turkin sisään, niin tumma harmaa tulee heti esiin. Jalostusoriksi sillä on hyvät sukulinjat.

Koiramäen Topi, s. 24.9.2015, rose gray, ori

emä: Unique Gitana (tumma hopeanharmaa DSG, Suomi) / isä: Unique Tupac (fawn, Chile)

Hp. 5200 e

Kaunis Casper

Fridan vasa Casper on kaunis kuten äitinsä ja sananmukaisesti karvapallo. Poika syntyi aikaisin viime keväänä ja täyttää kohta vuoden. Kaverilla on eväät kohdallaan, kun on saanut näin pitkään nauttia äidinmaidosta muiden herkkujen ohella.
Rohkeus on kovasti kasvanut kevään mittaan, ja vierotus on edessä viimeistään kerinnän yhteydessä. Casper on kuitenkin jo tuttu kaveri poikien lauman jäsenten kanssa, kun isot pojat ovat elelleet lähellä aidan toisella puolella Casperin koko elämän ajan. En ennakoi ollenkaan ongelmia Milin laumaan siirtymisen kanssa.

Casper Myydään mielellään joko Milin ja Tintin kanssa tai nuorten oripoikien laumaan. Isojen orien laumaan pientä oripoikaa ei myydä. Milin ja Tintin seurana myytäessä annan alennusta hinnasta.

Casperilla on todella hyvä suku ja siitä on potentiaaliseksi jalostuseläimeksi. Kevään myötä kasvanut rohkeus antaa uskoa myös sille, että pienellä työllä Casperista saisi hyvän harrastekaverin yhteisiin seikkailuihin.

Koiramäen Casper, s. 10.5.2017, valkoinen, orivasa

emä: Frida de la Fuente (vaalea ruskea, Suomi) / isä: Villa Sarrit Rusifi de la Fuente (musta, Suomi)

Hp. 2500 e

Frida de la Fuente, s. 16.6.2013, vaalea ruskea, emä

Lady Frida

Emien laumanjohtaja Frida on tullut vahvasti omaan äitiinsä, joka hänkin vahva laumanjohtaja. Frida ei ole vain viisas ja rauhallinen mutta myös todella kaunis.

Äitinä Frida on kunnostautunut nuoresta iästään huolimatta jo kahdesta, vasonut ongelmitta ja hoitanut kauniit vasansa erittäin hienosti. Vaikka Frida onkin virallisesti jo rouva, niin meille hän on ikuinen neiti.

Helsingin Messukeskuksen alpakkanäyttelyssä 2014 Frida voitti ruskeiden emien luokan. Fridan villa on hienoa ja käsituntumalta todella pehmeää. Fridalta olemme saaneet kaikkein hienoimmat langat.

Meillä Frida on saanut rauhassa hoitaa tehtäviään laumanjohtajana eikä Fridaa ole käytetty harrastuskaverina. Kaikki hoitotoimenpiteet hoituu Fridan kanssa täysin ongelmitta.

emä: Canela de la Fuente (ruskea, Chile) / isä: Incredible Sancho Panza (rose-grey, Suomi)

Hp. 5200e

Fridan esikoistytär rinsessa Fanni

Äitinsä ja mumminsa ominaisuudet vahvasti perinyt Fanni on kaunis kopio äidistään. Fannilla on kaikki edellytykset oman laumansa johtajaksi, mutta elää täydessä harmoniassa äitinsä ja lauman muiden emien kanssa.

Fanni on ollut ihan verraton sisko ja kakkosäiti lauman pienille vasoille! Fanni pusuttelee kaikki vasat, makaa vierellä ja pitää hyvää huolta. Kun Fanni on lähellä niin kukaan ei jää ikinä yksin. <3

Fannia on käsitelty ja käsin ruokittu pienestä vasasta asti, ja luottamus ihmiseen on suuri. Rinsessa on erittäin rohkea oman polkunsa kulkija ja sillä oli jo pienenä vasana ihan omat seikkailut milloin minkäkin tiskiharjan tai varastetun vaatekappaleen kanssa.

Hyvällä suvulla siunattu Fanni soveltuu erinomaisesti jalostuseläimeksi yhtä hyvin kuin harrastuskaveriksi. Agilitykin on tullut tutuksi, mutta viimeisen vuoden aikana ei olla päästy paljon yhdessä harrastamaan.


Koiramäen Fanni, s. 28.4.2016, ruskea, emä

emä: Frida de la Fuente (vaalea ruskea, Suomi) / isä: Ali-Ollin Veeti de la Fuente (ruskea, Suomi)

Hp. 3800 e

HUOM!

Jokaisella eläimellä on oma tarkkaan pidetty terveyskirjan, missä näkyy mm. saadut lääkkeet ja hoitotoimenpiteet. Kaikki alpakat ovat terveitä ja erittäin hyvin hoidettuja.

Hintoihin ei lisätä alvia, myyjä on yksityishenkilö. Alpakat asuvat nykyisellään Tuusulassa.

Kaikki alpakat myydään sirutettuna, eläinlääkärin tarkistaman, Suomen alpakka- ja laamayhdistyksen rekisteriin kirjattuna ja dna-testattuna (huom. ruunapoikia ei ole erikseen dna-testattu).

Ota rohkeasti yhteyttä mikäli mielenkiinto heräsi!
Lisätietoa saa soittamalla Bäsmä Heli Roinistolle p. 045-6724381 tai laita viestiä.
Kerron mielelläni lisää meidän ihanista tytöistä ja pojista! :)